Lehký salát

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
750 g salátových brambor
125 ml vývaru z kostky
2 cibule
2-3 vejce
250 g salátové okurky
1 svazek ředkviček
375 g hustého pikantního dresinku
řeřicha na ozdobu


Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, kterým pak brambory přelijeme. Vejce uvaříme natvrdo. Okurku opláchneme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme. Uvařená vejce rozkrájíme na osminky. Vejce, okurku a ředkvičky přidáme k bramborám. Přelijeme dresinkem a opatrně promícháme. Necháme odležet. Ozdobíme řeřichou a podáváme ke grilovaným pochoutkám.



www.netkucharka.cz