Jednohubky s rokfórem

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 12
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
2 bagety
200 g plísňového sýra typu rokfór (gorgonzola, niva...)
150 ml smetany ke šlehání
100 g másla
3-4 stroužky česneku
šťáva z poloviny citrónu
čerstvě drcený pepř
sůl
svazek čerstvé bazalky


Postup
Bagety rozkrájíme na plátečky (ne více než 1 cm).
Sýr najemno nastrouháme a rozšleháme s máslem, smetanou a prolisovaným česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a trochou soli.
Směs navrstvíme na plátky pečiva a dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Hotové ozdobíme lístkem bazalky.
Podávat můžeme teplé i studené.



www.netkucharka.cz