Kategorie: Předkrmy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 12 Náročnost: Autor: labuznik.com |
Suroviny
2 bagety
200 g plísňového sýra typu rokfór (gorgonzola, niva...)
150 ml smetany ke šlehání
100 g másla
3-4 stroužky česneku
šťáva z poloviny citrónu
čerstvě drcený pepř
sůl
svazek čerstvé bazalky
Postup
Bagety rozkrájíme na plátečky (ne více než 1 cm).
Sýr najemno nastrouháme a rozšleháme s máslem, smetanou a prolisovaným česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a trochou soli.
Směs navrstvíme na plátky pečiva a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Hotové ozdobíme lístkem bazalky.
Podávat můžeme teplé i studené.
www.netkucharka.cz