Masové ražniči s pikantní omáčkou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Suroviny na přípravu ražniči::
600 g vepřového filé
150 g uzeného bůčku nebo slaniny
3 cibule
1 červený a 1 zelený paprikový lusk
0,5 lžičky mletého pepře
5 lžic oleje
sůl
Na omáčku::
50 g majonézy
3 lžíce kečupu
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce koňaku
sůl, pepř, cukr


Postup
Maso nakrájejte na 2 až 3 cm veliké kostky, slaninu a centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem. Všechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochutťe solí, pepřem a cukrem. Maso a zeleninu nechte krátce okapat. Napíchejte na špíz a grilujte. Špízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte. Jedna porce ma 3278 joulů (783 kalorie) Grilování to je rychlá příprava pokrmů bez použití tuku. Žár má na potraviny působit teplotou 175 stupňů. Grilujte 6 až 7 cm od zrdroje tepla, to platí i o grilování na dřevěném uhlí.



www.netkucharka.cz