Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
asi 1250 g kure, nakrájené na mensí kousky
2 PL sojové omácky
2 PL omácky Hoisin
2 PL medu
2 PL suchého bílého vína
1 PL strouhaného cerstvého zázvoru
0,12 KL cerného pepre
2 PL kukuricného skrobu
2 PL studené vody
prazená sezamová semínka
Postup
Opláchnete kure a osuste je kuchynským papírem. Smíchejte sojovou omácku, omácku Hoisin, med, víno, zázvor a pepr. Namácejte kousky kurete do této omácky a vkládejte je do pomalého hrnce. Zbytek omácky nalejte na kure. Zakryjte poklickou a varte na LOW 4-5 hodin. Prepnete hrnec na HIGH. Vyjmete kure z hrnce a udrzujte je teplé. Rozmíchejte skrob ve dvou PL vody, vlejte jej do hrnce a zamíchejte.
Varte jeste 15-20 minut az omácka zhoustne. Nalejte ji na kure a posypte sezamovým semínkem.
www.netkucharka.cz