Kategorie: Langoše Hodnocení: ** Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Jana |
Suroviny
500 g hladké mouky
0,5 bílého jogurtu nebo kysané smetany
0,5 lžičky sody
42 g droždí
0,25 l mléka
1 lžička cukru
1 špetka soli
olej na smažení
česnek
voda
sůl (na potření)
Postup
Postup přípravy: Do mouky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost - asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme. Můžeme podávat třeba k bramboračce, česnečce nebo i k hovězí polévce. Jako obměnu můžeme langoše potírat kečupem a sypat strouhaným sýrem.
www.netkucharka.cz