Argentinský kuřecí steak

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Dana Vareni

Suroviny
150 ml smetana
olej na smažení
4 plátky kuřecí prsní řízek
koření Gril Argentina
100 g máslo


Postup
Plátky masa omyjeme ve studené vodě, zlehka naklepeme a obalíme ve směsi Gril Argentina. Necháme 15 -20 minut uležet v chladu.

Připravené steaky pak opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem pečení necháme pod masem rozpustit máslo a přilijeme smetanu. Teplotu snížíme, aby se smetana nepřipálila a necháme asi 1 minutu pod masem povařit.Jemně přisolíme.

Argentinský kuřecí steak podáváme s rýží nebo s hranolky.

Pozn.: Argentinský steak můžete připravit i z vepřové krkovice, nebo kuřecích stehenních řízků a místo na pánvi, ho můžete grilovat na roštu. Grilováním se ošidíte ale o výborný sos z masa a smetany.



www.netkucharka.cz