Arménská polévka

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor: Nemcova Vareni

Suroviny
2 ks paprika
5 ks rajče
1 dl studená voda
500 g mleté vepřové maso
1 ks cibule (malá)
4 ks brambory (velké)
podle chuti:
čerstvá bazalka
0,5 balíčku - mražená zelenina
mletý černý pepř
čubrica
2 kostky bujón bylinky bazalka+tymián
2 stroužky - česnek
sůl


Postup
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky.

Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit.

Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka.

Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián.

Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku.

Arménskou polévku podáváme horkou.



www.netkucharka.cz