Beraní růžky s tajemstvím

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: příloha časopisu Květy

Suroviny
400 g ml. masa
1 cibule
100 g tvrdého sýra
100 g dobrého salámu pokrájeného na kolečka
1 vejce
1 2 lžíce strouhanky
1 stroužek česneku
pažitka, sůl


Postup
Ml. maso dobře promícháme s cibulí, vejcem a strouhankou. Dochutíme prolisovaným česnekem, pažitkou a solí, popřípadě podle chuti přidáme 0,5 lžičky staročeského koření. Z hmoty vytvarujeme na mokrém prkénku středně velké placičky, do jejich středu vložíme hranolek sýra zabalený do uzeniny a zabalíme do tvaru válečku. Na vrchu vytvarujeme špičku beraního růžku. Zvolna opékáme na oleji z obou stran, nejlépe v troubě. Recept jsem odzkoušela a setkala se s velkým ohlasem, ačkoli ani jeden z nás není beran, ale co z toho, když je to dobré...


Poznámka
Doporučená příloha: bramborová kaše



www.netkucharka.cz