Polévka z růžičkové kapusty

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g růžičkové kapusty
2 cibule
2 lžíce másla
1 l zeleninového vývaru z kostky
2 lžíce slunečnicových semínek (možno vynechat)
125 g sýra typu niva
150 ml kysané smetany
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek


Postup
Kapustičky očistíme a opereme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme tuk a kostičky cibule na něm orestujeme. Přidáme kapustičky a vývar. Přivedeme k varu a při střední teplotě asi 15 minut vaříme, přičemž zhruba po 5 minutách čtyři růžičky z polévky vyjmeme, opláchneme je studenou vodou a opatrně rozebereme na lístky. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semínka dozlatova. Sýr nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu rozšleháme v polévce na pyré. Vmícháme zakysanou smetanu a 0,666666666666667 sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Polévku ozdobíme kapustovými lístky, zbylými kostkami sýra a semínky.



www.netkucharka.cz