Grófčin koláč

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
Těsto:
• 450 g polohrubé mouky
125 •
• 0,5 balíčku prášku do pečiva
• 200 g práškového cukru
4 žloutky - •
2 • 1 -
• citrónová kůra
1 •
Náplň:
• 7 menších očistených jablek
4 bílků - • sníh ze
• 1 balíček vanilkového cukru
• 2 lžíce krystálového cukru
• 70 - 100 g posekaných ořechů
100 • 70 -


Postup
Na desce vypracujeme ze surovin vláčné těsto a třetinu z něho odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky. Do zbytku přidáme kakao. Rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeložíme na vymaštěný a moukou posypaný plech. Na těsto postrouháme očistěná jablka, posypeme jich vanilkovým a krystalovým cukrem, posekanými ořechy a rozinkami. Můžeme přidat i škořici. Na jablka rozetřeme sníh z bílků a na něj postrouháme těsto z chladničky. Dáme péct do mírně předehřáté trouby asi na 30 minut. Hotový koláč ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.



www.netkucharka.cz