Kuře pečené s otavskou klobásou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
1 kuře (asi 1,2 kg)
1 pár otavské nebo jiné klobásy
100 g anglické slaniny
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
sůl.


Postup
Postup: Omyté vykuchané kuře osušíme a dobře prosolíme. Jednu nožičku klobásy rozkrojíme na 4 díly, druhou nožičku pokrájíme na tenká kolečka. Čtyři kousky klobásy vložíme do kuřete s několika plátky anglické slaniny, zbytek rozložíme na kuře. Posypeme nasekaným rozmarýnem, vložíme do pekáčku vymazaného máslem, zakapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme za občasného podlévání doměkka, dozlatova a dokřupava. Před koncem pečení kuře obložíme tenkými kolečky klobásy. Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z hlávkového salátu pokapaného vinným octem.



www.netkucharka.cz