Karbenátky se zeleninou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
• 300 g vepřového mäsa
• 100 g zeleniny (květák, kapusta, mrkev, kedluben, zelí, celer)
40 •
40 •
1 žemle - •
• trochu mléka
2 vejce - •
• 40 g tvrdého syra
• strouhanka
• vegeta, muškátový oříšek, sůl, Plantu na vysmažování
• kečup


Postup
Maso pomeleme spolu s uvařenou zeleninou a v mléku namočenou, vymačkaný rohlík. Cibuli nakrájame nadrobno, opražíme na tuku a spolu s postrouhaným sýrem přidáme k pomleté směsi. Vmísíme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Dochutíme solí, vegetou a špetkou postrouhaného muškátového orešku. Z hmoty vytvoříme ploché bochníčky, obalíme je ve strouhance a usmažíme. Karbonátky ozdobíme kečupom. Podávame s brambory a salátem.



www.netkucharka.cz