Myslivecká játra

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
• 500 g hovězí pečeně
• 60 g uzené slaniny
• kyselé mléko
• mleté černé koření
2 •
1 cibule - •
40 •
• sůl


Postup
Játra odblaníme, omyjeme a na 30 minut ponoříme do kyslého mléka. Potom je osušíme obrouskem a pokrájíme na plátky silné 1,5 cm. Slaninu pokrájíme na pásky a prošpikujeme s ní játra. Posypeme je kořením, hřebíčkem a obalíme v strouhance. Cibuli očistíme, pokrájíme a spěníme na tuku. Připravené plátky jater z obou stran opražíme a hotové osolíme. Podávame s pečenými brambory a nebo rýží.



www.netkucharka.cz