Roštěnka na víně

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
500 •
• sůl, mleté černé koření
• 50 g sádla (oleje)
1 cibule - •
• 50 ml vývaru a nebo vody na podlití
• 1 menší konzerva žampionů
• 1 lžíce ostrého kečupu
1 •
• 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
• 150 ml bílého vína


Postup
Maso omyjeme, pokrájíme na řízky, osolíme je, okořeníme a prudce opečeme. Vyndáme je a ve výpeku spěníme nadrobno posekanou cibuli. Maso vložíme zpět, podlejeme vývarem a nebo vodou, částí vína, přidáme odkapkané žampiony, kečup, rozetřený česnek a dusíme. Podléváme vínem. Když je maso měkké, vyndáme ho na mísu. Šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Podávame s opékanými brambory.



www.netkucharka.cz