Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Karea |
Suroviny
Suroviny :
800 g vepřové krkovice nebo plece bez kosti.
300 g uzené krkovice
100 g uzeného jazyku
celý česnek
drcený kmín
mletý zázvor
sůl
sekané vepřové kosti na šťávu
100 g škvařeného sádla
Postup
Postup
Vepřovou krkovici očistíme a prokrojíme na plát. Ten nasolíme.
očesnekujeme a zlehka naklepeme. Z ořezaného masa a poloviny uzeného
nasekáme jemnou fáš a ochutíme ji kmínem, solí a zázvorem. Do fáše
vmícháme kostky uzeného jazyka, masa a zavineme ji do připraveného
plátu masa. Rolovanou pečeni zabalíme do alobalu a zvolna pečeme
podlité vodou.
Stavu připravíme z nasekaných vypečených kostí a doplníme ji kousky
česneku osmaženými v sádle.
www.netkucharka.cz