Sekaná plněná nivou

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
500 g mletého masa (směs)
100 g cibule
sůl, mletý pepř
2 vejce
120 g rajčatového protlaku
lžíce sekané petrželové natě
100 g strouhané housky
50 g polohrubé mouky
Na náplň:
100 g nivy (české výroby)
80 g strouhané housky
1 dl mléka
1 vejce
50 g másla


Postup
Maso promícháme s jemně pokrájenou cibulkou, solí, pepřem, strouhanou houskou a moukou. Dobře vypracujeme hmotu (nejlépe na domácím malém katru), případně přidáme strouhanou housku, aby byla hustší konzistence. Na náplň strouhanku navlhčíme mlékem, promícháme se strouhanou nivou, vejcem a změklým máslem. Našleháme. Mletou fáš rozválíme na pomoučeném vále na silnější plát, pomažeme náplní, zarolujeme a dobře přitlačíme. Utvořenou šišku, potřeme bílkem a v troubě při 200 °C pečeme 45 minut. Takto připravenou sekanou můžeme také zabalit do pečicího papíru nebo alobalu a převázat motouzem.



www.netkucharka.cz