Řecký gyros

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Jílek

Suroviny
4 osoby: - Pro
600 g vepřových řízků
600 g brambor
1 stroužek česneku
4 lžíce oleje
2 rajčata
150 ml zakysané smetany
1 svazek jarní cibulky
2 žluté papriky, 1 lžíce koření na gyros
sůl, pepř, čerstvý tymián na zdobení


Postup
Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy. Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje restujeme dozlatova (cca 5 minut). Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a necháme přibližně 3 minuty podusit. Poté vložíme rajčata a vše necháme cca 1 minutu
prohřát. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem. Na pánev
ke gyrosu přidáme brambory a polijeme česnekovou zakysanou smetanou. Dozdobíme čerstvým
tymiánem.



www.netkucharka.cz