Andaluské medailonky s kapary

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Jílek

Suroviny
4 osoby: - Pro
800 g vepřové pečeně
0,5 citrónu
100 ml bílého vína
1 sklenička nakládaných kaparů
sůl, pepř


Postup
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme do něj plátky masa a krátce je z obou stran osmahneme. Pak zvýšíme teplotu. Maso přelijeme bílým vínem, jehož část necháme odpařit. Z citrónu vymačkáme šťávu a přidáme k masu spolu s nasekanými kapary. Lehce promícháme a jenom krátce prohřejeme. Podáváme s bílým chlebem nebo bramborami



www.netkucharka.cz