Staročeský hovězí guláš

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Jiří Jílek

Suroviny


Postup
Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostičky. Cibuli spolu s kmínem osmahneme dozlatova. Přidáme maso a restujeme asi 10 min., přidáme protlak a znovu restujeme asi 5 min.Podlejeme vývarem a zaprášíme mletou sladkou paprikou, solí a pepřem, krátce zamícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka. Na pánvičce rozpálíme 50 g sádla, zasypeme hladkou moukou a orestujeme. Jíšku vlijeme do omáčky s podušeným hovězím masem a krátce povaříme. Dochutíme nastrouhaným česnekem, připraveným kořením a majoránkou. V další misce smícháme na kolečka nakrájenou cibuli s hladkou moukou a osmažíme v čistém a rozpáleném sádle dozlatova.
Staročeský guláš podáváme se špekovým knedlíkem posypaným prstýnky smažené cibulky.
Můžeme obložit strouhanou bílou ředkví a rajčetem případně feferonkou.



www.netkucharka.cz