Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Jiří Jílek |
Suroviny
Postup
Lilek dobře opláchneme a podélně tence nakrájíme na 8 plátků. Vložíme do mísy, osolíme a necháme 15 minut marinovat. Pak jednotlivé plátky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Potřené olejem je vložíme na rozehřátý gril a krátce grilujeme (nejvýše 10 minut, až plátky změknou a zezlátnou). Poté na každý klademe plátek parmské nebo jiné dobře vyuzené šunky, čtvrtku rajčete, kousek mozzarelly a bazalku. Povrch osolíme a opepříme. Plátky lilku stočíme do tvaru závitku a vložíme volným koncem dolů zpět na gril. Pro jistotu je můžeme spojit párátkem. Závitky zahříváme, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět. Podáváme přelité olivovým olejem. Obložíme další zeleninou
www.netkucharka.cz