Entrecote „double“

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 5
Náročnost: středně obtížný
Autor: Jiří Jílek

Suroviny
800 g Rumpsteak
60 g nasekaná ciblka
1 špetka rozmarýnu
1 Lž rajčatového protlaku
4 lž Ocet `` Balsamico!``
400 ml hovězí silný vývar
2 kostky cukru
80 g rajčata
2 lž majzéna
5 lž suché Sherry


Postup
Z roštěnce odkrojíme tučné okraje a nakr.na kostky.
Roštěnec nízky rozdělíme podélně na poloviny

Troubu rozehřejeme na 90°C
Předem nakrájené tučné části restujeme spolu s rajčatovým protlakem,
přidáme Ocet `` Balsamico!`` dobře provařím- procedíme.
Připravené steaky okořeníme a opečeme zprudka z obou stran (1min) a a dáme je do trouby táhnout (45min.)
Pak necháme 20 min.odpčinout.
Dovýpeku nalejem předem připavenou, procezenou, šťávu
přihustíme majzénou ,zastříkneme vínem sherry 1 mn.provaříme ,steaky nakrájíme na pltky a servírujeme rozdělené na 5 talířů, podlité šťávou.



www.netkucharka.cz