Hovězí pečeně německá ``sauerbraten``

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost: lehký
Autor: Jiří Jílek

Suroviny
1,5 kg roštěnce nebo hov.zadní
700 ml červené víno
200 mlčervný vinný ocet
1 cibule
1 bobkový list,3 hřebíčky
celý pepř
1 mrkev
1 menší celer
Thymián,mletý rozmarýn
súl
olej na opečení
instantní hnědá omáčka
l klž majzéna


Postup
Připravíme si dressing k naložení masa:
víno,vinný ocet promíccháme vložíme cibulimkoření a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu.Vlžíme hovězí maso k.ú. vcelku(musí být ponořené celé v dr.) anecháme 4-6 dní v chladničce odležet.
Potom masa a zeleninu vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou.
Maso dobře osolíma a opékáme na rozpáleném oleji cca 20 min za stálého obracení.Zalejeme horkým procezeným dressingem a dusíme
pod pokličkou cca 2 hod, přidáme zeleninu a inst.om.Vznklou šťávu propasírujem a dohustíme majzénou rozmíchanou v trošce st.vody.
Dochutíme.
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem či těstovinou. knedlíkem



www.netkucharka.cz