Kategorie: Vejce Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 2 Náročnost: Autor: |
Suroviny
6 vajec
máslo
2 menší cibule
hladká mouka
2 dl mléka
4 nožičky tenkých párků
150 g tvrdého sýra
cukr
sůl
Postup
Vejce uvaříme natvrdo, oloupáme je a vychladlé nakrájíme na plátky.
Na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme po špetce cukru a soli.
Zlehka opečeme.
Poté zasypeme lžící hladké mouky, promícháme,
vlijeme sklenku mléka
a vymícháme na hladkou omáčku.
Omáčku necháme zchladnout.
Mezitím podélně překrojíme párky.
Pekáček nebo zapékací misku trochu vymažeme máslem, na dno vložíme půlky párků, na ně poklademe plátky vajec a zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na poloviční výkon.
Asi po 20 minutách posypeme nastrouhaným sýrem a zprudka zapečeme do zrůžovění.
Jako lehký nákyp podáváme s bílým pečivem nebo vařenými bramborami.
www.netkucharka.cz