Gaskoňská vejce

Kategorie: Vejce
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost:
Autor:

Suroviny
6 vajec
máslo
2 menší cibule
hladká mouka
2 dl mléka
4 nožičky tenkých párků
150 g tvrdého sýra
cukr
sůl


Postup
Vejce uvaříme natvrdo, oloupáme je a vychladlé nakrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme po špetce cukru a soli. Zlehka opečeme. Poté zasypeme lžící hladké mouky, promícháme, vlijeme sklenku mléka a vymícháme na hladkou omáčku. Omáčku necháme zchladnout. Mezitím podélně překrojíme párky. Pekáček nebo zapékací misku trochu vymažeme máslem, na dno vložíme půlky párků, na ně poklademe plátky vajec a zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na poloviční výkon. Asi po 20 minutách posypeme nastrouhaným sýrem a zprudka zapečeme do zrůžovění. Jako lehký nákyp podáváme s bílým pečivem nebo vařenými bramborami.



www.netkucharka.cz