Žlutá rýže s hovězími kousky (akny)

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g rýže
0,5 l vody
300 g trochu prorostlého hovězího masa nakrájeného na malé kousky
6 lžic oleje
1 lžička zázvoru
1 lžička kurkumy
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
5 stroužku utřeného česneku
1 jemně nakrájená cibule
3 oloupaná rajská jablka
1 lžička rajského protlaku
sůl
pepř


Postup
Osmahněte dozlatova cibuli.Přidejte osolené maso, lehce osmažte. Přidejte rajská jablka, česnek, kurkumu, kmín,zázvor, koriandr. Smažte na mírném ohni 10 minut. Pak přelijte maso vodou. Přikryjte pánev poklicí a nechte dusit 20 minut. Občas promíchejte. Přidejte 0,5 l vody a nechte vařit. Nakonec přidejte rýži a sůl. Nechte vařit, dokud v pánvi nezůstane jen malé množství vody. Snižte oheň na minimum a přikryjte rýži aluminiovou fólií. Po 15 až 20 minutách je akny hotové. Podáváme ozdobené nakrájeným rajským jablkem


Poznámka
Madagaskar, radio Vltava



www.netkucharka.cz