Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku
2 žemle
100 ml mléka
1 vejce
kousek vepřové játry
ml. pepř
3 stroužky česneku
1 cibule majoránka
olej.
Postup
POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nožem naplocho nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Žemle pokrájíme, vložíme do misky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vejce, umletou játru, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a promícháme. Nádivkou naplníme bůček, otvor zašijeme a kůži nařízneme na mřížky. Vložíme do vymaštěného pekáče, osolíme, pokapeme olejem a podlijeme vodou. V předehřáté troubě pečeme do růžova, během pečení podléváme výpečkem a horkou vodou
www.netkucharka.cz