Bylinkové brambůrky

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Maruš

Suroviny
50 ml rostlinného oleje
500 g vydrhnutých drobných nových brambor
svazek máty, posekaný
sůl


Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Za hřejte těžkou pánev nebo rendlík vhodný i do trouby a vlijte olej. Vsypte brambory a opékejte je asi pět minut, aby chytly barvu. Pak je děrovanou obracečkou vyndejte a nechtě odkapat přebytečný olej. Pánev vytřete kuchyňským papírem, vraťte na ni brambory a lehce je osolte. Vložte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Hotové posypte mátou a podávejte.


Poznámka
T CO PIT? Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou doplní ryzlink rýnský. Cordon bleu z vepřového zapíjejte rulandským šedým. K po hárkům s citrónovým máslem je ideální bílé portské. +3 recepty do hromady



www.netkucharka.cz