Základní recept na nudlové těsto

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost:
Autor: Maruš

Suroviny
150 g hrubé mouky
150 g polohrubé mouky
1 vejce
1,5 dl vody
0,5 lžičky soli
mouka na vál
bílek na potření těsta
Z obou druhů mouky
vejce
vody a soli vypracujeme tužší těsto
které necháme 20 minut odpočinout a pak ho na pomoučeném valu rozválíme na tenký plát.
Nádivka
200 g mletého masa 2 lžíce strouhanky l 1 cibule
1 lžíce rajského protlaku (nebo 1 rajče) mletý pepř sůl
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí
strouhankou a rajským protlakem (nebo nasekaným rajčetem)
nádivku osolíme a opepříme.


Postup
1. Obdélník z těsta potřeme rozšlehaným bílkem a nakrájíme na čtverce (opět můžeme použít pravítko). 2. Rozválené nudlové těsto rádýlkem okrájíme do tvaru velkého obdélníku (můžeme použít pravítko, aby strany byly rovné). 3.Na každý čtverec položíme 1 lžičku masové nádivky. 5. Čtverec úhlopříčně přehneme do trojúhelníku a okraje těsta ksobě přimáčkneme. 6. Špičku trojúhelníku přehneme dovnitř. 7. Naplněný kousek těsta obtočíme kolem ukazováku a oba cípy volnou rukou spojíme do prstýnku. Takto připravené tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 až 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je scedíme a ihned podáváme.



www.netkucharka.cz