Boloňské špagety2

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
1 nakrájený řapík celeru
85 dkg konzervovaných rajčat
1 nakrájená mrkev
sůl
1 lžička cukru
0,25 hrnku najemno nakrájené petrželky
1 velká nakrájená cibule
1,5 hrnku červeného vína
pepř
2 lžíce olivového oleje
0,5 l hovězího vývaru
0,5 kg špaget
2 prolisované stroučky česneku
0,5 kg mletého hovězího masa
2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu


Postup
Petrželku nakrájíme najemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1,5 hodiny. Potom směs dochutíme. Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.



www.netkucharka.cz