Kategorie: Koláče Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 8 Náročnost: Autor: pečení s tvarohem |
Suroviny
125 g másla nebo margarínu
200 g cukru
4 vejce
1 kg rvarohu (20%)
6 vrchovatých lžic krupice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
1 sáček vanilkového cukru
0,5 sáčku prášku do pečiva
0,5 citronu - šťáva
500 g čerstvých nebo zmrazených třešní nebo ovoce ze sklenice (hmotnost po okapání)
KROMĚ TOHO:
tuk na vymazání formy
Postup
Tuk utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme vejce, pak po lžičkách vmíchávíme tvaroh a krupici.
Pak vmícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva a citrovovou šťávu a vypracujeme sametovou hmotu.
Čerstvé ttřešně omyjeme a vypeckujeme, zmrazené třešně rozmřazíme, slijeme a necháme okapat. Vmícháme do tvarohové hmoty.
Vymastíme dortovou formu (prům. cca 26 cm), naplníme ji těstem a uhladíme.
Aby koláč pčříliš nezhnědl, zakryjeme ho hliníkovou folií (lesklou stranou nahoru).
Koláč necháme asi 10 minut ve formě, pak sejmeme okraj a koláč necháme vycladnout.
TEPLOTA PEČENÍ:elektrická trouba předehřátá na 175°, horkovzdušná trouba na 160°, plyn stupeň 2
DOBA PEČENÍ: asi 75 minut
www.netkucharka.cz