Bleskové česnekové kuřátko z Thajska.

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
6 utřených stroužků česneku
4 zelené šalotky na jemno posekané
12 smíchaných zelených (prik chee fa) a červených (prik chee fa daeng) jalapeno papriček na tenko nakrájených
1 lžíce naložených zelených pepřů
1 lžíce arašidového oleje (může být řepkový, nebo slunečnicový)
500 g mletého kuřecího masa
4 lžíce orientální rybí omáčky (nam pla)
2 lžíce cukru
250 ml pálivých bazalkových lístků (může být běžná bazalka)
4 malá vejce na smažení


Postup
Ve hmoždíři utlouct na pastu zelený pepř, šalotky, papričky a česnek. Rozehřát Wok kotlík, nebo velkou pánev na středně vysokém ohni a přidat do ní olej. Přidat pastu a míchat po 1 min. Potom přidat maso, rybí omáčku a cukr. Pokračovat ve smažení, až maso změní barvu a šťáva se skoro všechna vypeče. Odstavit a vmíchat dovnitř bazalku. Podávat na rýži s navršeným smaženým vajíčkem.



www.netkucharka.cz