Polévka drůbková po dánském způsobu

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Kuchařka kuře pro labužníky - Jaroslav Vašák

Suroviny
2 balíčky - Maso - kuřecí - drůbky
1,5 l Voda
1 lžička Sůl
Celer 50 g - nakrájený na kostičky
Mrkev 50 g - nakrájená na kostičky
Pórek 50 g - nakrájený na kostičky
Jablko 1 - oloupané - nakrájené na čtvrtky
Švestky 10 - sušené - vypeckované
Máslo 50 g - na zjemnění polévky
Ocet 1 lžička - podle chuti
Cukr - krupice 1 llžička - podle chuti


Postup
Drůbky vložíme do studené osolené vody a povaříme je. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky, vyjadřincované, oloupané, na čtvrtky rozkrojené jablko a vypeckované sušené švestky. Vše uvaříme doměkka, nakonec zjemníme máslem, dochutíme troškou octa a osladíme.


Poznámka
KR-318.



www.netkucharka.cz