Pstruh pečený po šumavsku a šťouchané brambory

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Tescoma prima vařečka - 1.1.2004 - TV

Suroviny
1 Ryby - pstruh
Sůl podle potřeby
Pepř - bílý podle potřeby
Kmín - drcený podle potřeby
1 Smetana - zakysaná
Mléko podle potřeby
Olej podle potřeby
100 g Máslo
300 g Houby
2 Vejce
1 Citrón
Vývar - rybí podle potřeby
Brambory 250 g (šťouchané brambory)
Maso - slanina 200 g (šťouchané brambory)
Cibule 230 g (šťouchané brambory)
Olej podle potřeby (šťouchané brambory)
Sůl podle potřeby (šťouchané brambory)


Postup
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme a naložíme do kyselé smetany, kterou jsme si trochu rozředili mlékem. Necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Když je pstruh skoro pečený, orestujeme si na másle houby, lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby a zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Necháme srazit na omeletu, při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Zdobíme citrónem.Šťouchané brambory: na pánvi orestujeme najemno nekrájenou cibulku spolu se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené brambory a společně orestujeme, osolíme, opepříme a rozšťoucháme přímo na pánvi. Necháme ještě chvilku orestovat a při podávání zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.


Poznámka
KR-551. Kategorie: Krajové speciality



www.netkucharka.cz