Pomerančová holandská omáčka - Maltézská

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor: Omáčky a dresinky - Anne Wilsonová

Suroviny
Máslo
180 g rozehřáté (bez syrovátky u dna)
Voda
2 lžíce
Vejce - žloutek
4
Pomerančová šťáva
2 lžíce
Sůl
podle potřeby
Pepř - bílý
podle potřeby


Postup
Rozehřejeme máslo a pečlivě sbíráme z povrchu pěnu. V hrnci smícháme vodu, žloutky a šleháme 30 sekund, až je směs krémovitá. Velmi mírně zahřejeme a zahříváme další 3 minuty až je směs krémovitá. Odstavíme. Postupně přidáváme máslo, které dobře zašleháme. Vmícháme pomerančovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Příloha: Podáváme teplou k dušenému nebo vařenému kuřeti a rybě, k vaječným pokrmům a k dušené nebo vařené zelenině. Poznámky: Množství: 1,25 hrnku. Teplota musí být velmi mírná, abychom z toho neměli míchaná vejce.


Poznámka
KR-179. Holandská omáčka.



www.netkucharka.cz