Kategorie: Zeleninové omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Omáčky a dresinky - Anne Wilsonová |
Suroviny
Rajčata 1,5 kg - velké - zralé
1 lžíce Olej - olivový
Cibule 1 středně velká - nadrobno nakrájená
Česnek 2 stroužky - prolisované
Oregáno (Dobromysl) 1 lžička - sušené
2 lžíce Rajčatový protlak
1 lžička Cukr - moučka
Sůl podle potřeby
Pepř - černý podle potřeby
Postup
Rajčata na horní starně nařízneme a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Vyjmeme, oloupeme a rajčatovou dužninu nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 3 minuty, až zesklovatí. Přidáme česnek a opečeme ho. Přidáme rajcčata, oregáno, rajčatový protlak a cukr. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a nezakryté zvolna dusíme asi 15 minut, až omáčka trochu zhoustne. Podle chuti osolíme a opepříme.
Příloha: Podáváme teplou s těstovinami, hovězími steaky, telecími řízky nebo omáčku použijeme na pizzu.
Poznámky: Dobře zakrytá omáčka vydrží v chladničce 2 dny a v mrazničce 2 měsíme. Ohříváme buď v hrnci nebo mikrovlnné troubě.
Poznámka
KR-163.
www.netkucharka.cz