Rajčatová polévka s kukuřicí

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Mexická kuchyně

Suroviny
1 lžička Olej - olivový
Vývar - kuřecí 1 lžička - vývar v kostce
Cibule 1 - nadrobno nakrájená
Rajčata 3 - oloupaná, vypeckovaná, nakrájená najemno
420 g Rajčatový protlak
310 g Kukuřičné pyré
125 g Kukuřice
Chilli koření podle chuti
Sůl podle chuti
1 lžíce Smetana - zakysaná
Tortilly podle potřeby


Postup
Rozehřejeme olej, přidáme lžičku rozdrobeného kuřecího vývaru, cibuli a opékáme, až cibule zesklovatí. Rajčata oloupeme, lžičkou odstraníme semena a dužinu nadrobno nakrájíme. Přidáme do hrnce spolu s rajčatovým protlakem, kukuřičným pyré a zrny kukuřice. Ochutíme chilli kořením a solí a mícháme tak dlouho, až se polévka prohřeje. Příloha: Podáváme se lžící zakysané smetany a tortillami. Poznámky: Kukuřičné pyré můžeme připravit rozmixováním okapaných konzervovaných kukuřičných zrn. Polévku lze až na 4 týdny zmrazit.


Poznámka
KR-394.



www.netkucharka.cz