Hovězí v broskvové omáčce

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor: Svět kuchyně - díl 9.

Suroviny
Broskve 100 g - sušené
1 kg Maso - hovězí
2 sklenice Vývar - masox
Ořechy - vlašské 50 g - rozpůlené
Sůl podle potřeby
Pepř - černý podle potřeby
1 lžíce Mouka - hladká
Cukr - krupice podle potřeby
2 Bobkový list
4 lžíce Tuk
4 nakrájené - Cibule
Ocet - vinný - bílý podle potřeby


Postup
Broskve namočíme v vodě. Cibuli nakrájíme na kousky. Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Na pekáči rozpustíme tuk a maso důkladně osmažíme ze všech starn. Přidáme cibuli a smažíme spolu s masem. Postupně přiléváme vývar. Broskve rozpůlíme a přiložíme k masu. Přidáme bobkový list a dusíme asi 1,5 hodiny. Maso vyjmeme a necháme v teple. Omáčku zahustíme kuličkou z mouky a tuku. Omáčku uvedeme do varu a ochutíme solí, pepřem, vinným octem a cukrem. Ořechy nasekáme na kousky a přimícháme do omáčky.

Příloha: Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovými knedlíky.

Poznámky: Obsah tuku: střední. Zdroj fosforu. Hovězí maso je vhodné rychle opéci ze všech starn. Kůrčička způsobí, že maso zůstane uvnitř šťavnaté.


Poznámka
KR-206. 2950 kcal - celkem + 730 kcal - 1 porce



www.netkucharka.cz