Vinný ocet s estragonem a meduňkou

Kategorie: Ochucené oleje a octy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Praktická žena - příloha 4/2000

Suroviny
1 plátek paprika - kapie - červená (na ozdobení)
podle potřeby ocet - vinný (nebo jablečný)
0,5 směsi estragon - čerstvý
1 snítka estragon - čerstvý (na ozdobení)
5 pepř - černý - celý
5 nové koření - celé
0,5 směsi meduňka - čerstvá


Postup
Čerstvě natrhané bylinky (estragon, meduňka) omyjeme, osušíme a drobně pokrájíme. Podle chuti přidáme pepř a nové koření. Nasypeme do 0,75 lahve a zalijeme kvalitním vinným nebo jablečným octem. Pevně uzavřeme a necháme asi 2 týdny louhovat. Občas protřepeme. Potom ocet scedíme, nalejeme do láhve a nakonec opatrně zasuneme snítku čestvého estragonu a plátek červené papriky na ozdobení. Láhev pečelivě uzavřeme.
POZNÁMKA: K všestrannému použití.


Poznámka
KR-27.



www.netkucharka.cz