Bramborové minipizzy

Kategorie: Pizza
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 hodně velké brambory
sůl
4 rajčata
pepř
provensálské koření
1 menší pórek
1 lžíce oleje
10 koleček salámu
1 tuňák v konzervě
1 plechovka kukuřice
1 cibule
150 g eidamu


Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Ty uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme, necháme oschnout a rozložmíe je na vymazaný plech. Rajčata nakrájíme na kolečka. Také pórek posekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a pórek na něm krátce orestujeme. Nálev z tuňáka a kukuřici slijeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Na každý bramborový plátek položíme nejprve kolečko rajčete, osolíme, opepříme a dochutíme provensálským kořením. Přidáme plátek salámu, který posypeme orestovaným pórkem. Doplníme lžičkou tuňáka, kolečkem cibule, zasypeme kukuřicí a podle chuti znovu okořeníme. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.



www.netkucharka.cz