Zelí kedlubnové

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
60 g cibule
30 g cukr
720 g kedlubny
1,2 g kmín
12 g mouka hladká
30 g ocet
12 g sůl
30 g tuk
120 ml voda


Postup
Porce udušeného brukvového zelí.Zelí je světlé barvy,má typickou vůni a chuť je nepatrně zahuštěné a měkké. Výrobní postup: Oloupané brukve opláchneme,nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky velmi krátce spaříme a scedíme.Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku,zaprášíme moukou,mírně osmahneme,zalijeme dávkou vody a pečlivě rozmícháme.Přidáme nakrouhané scezené brukve,kmín a za občasného promíchání podusíme.Ke konci dušení zelí přichutíme cukrem,octem a solí a dodusíme.



www.netkucharka.cz