Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
1 kuře
2 menší pomeranče
60 g másla
1 lžíce sekaných ořechů
tymián
sůl
1 pomeranč - šťáva
Postup
Kuře opláchneme, rozdělíme na čtvrtky a osušíme. Vložíme do pánve (kastrolu) s rozpuštěným máslem a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme tymiánem, podlijeme sběračkou horké vody a v předehřáté troubě pečeme. Občas přeléváme vypečenou šťávou, příp. mírně podlejeme. Před koncem pečení přidáme šťávu z pomeranče a posypeme sekanými ořechy. Na talíři obložíme plátky 2 pomeranče a přelijeme šťávou. Podáváme s brambory.
www.netkucharka.cz