Grilovaný tuňák v sardelové omáčce

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
170 g) - 4-6 stejků z tuňáka (po
2 lžíce olivového oleje
citronová štáva
sůl
čerstvě umletý pepř
Na omáčku:
1 konzerva sardelek (po 60 g)
10 černých oliv
2 stroužky česneku
0,25 hrnku bílého vína nebo kuřecího vývaru
2 lžíce sekané petrželky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kaparů
sůl
čerstvě umletý pepř


Postup
Sardelky opláchneme a necháme okapat. Olivy a česnek jemně posekáme. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Dáme schladit. Stejky z tuňáka pokapeme citronovou štávou, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu opečeme, až se udělá křupavá kůrčička. (V nouzi vystačíme i s opečením na pánvi.) Hotové porce tuňáka klademe na předehřáté talíře, na každý stejk lehce rozetřeme lžíci připravené omáčky a zbytek omáčky servírujeme zvlášť - každý si přidá podle chuti. Ihned podáváme. Doporučená příloha: bílá bageta nebo opékané brambory, lehký zeleninový salát a bílé víno Původní kuchyní tohoto receptu je Francie



www.netkucharka.cz