Jarní závitky jinak

Kategorie: Dary moře
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 bílky, lehce našlehané
170 g konzerva krabího masa, slité
200 g konzerva malých salátových krevetek, slité, nebo zmrazených uvařených krevet (jsou-li velké, tak pokrájet)
1 lžička citronového pepře, nebo pepře a citronové kůry
4 zelené šalotky, posekané
16 kusů rýžového papíru (asi 17 cm diametr)
Citronová omáčka:
1 hrnek vody
0,5 kuřecí kostky, rozdrobené
0,5 lžičky nastrouhané citronové kůry
0,5 hrnku citronové šťávy
špetka, nebo dvě chilli v prášku
2 lžičky kukuřičné moučky
1 lžíce vody navíc
1 lžička posekané pažitky


Postup
V misce smíchat bílky, mořské potvorky, pepř a šalotky. Namočit rýžový papír ve vlažné vodě na 1 min. až změkne. Položit je na čistou utěrku. Na každou navršit 4 lžičky náplně. Přeložit 0,25 placky dole, přeložit 0,25 placky na každé straně. Zarolovat. Položit roládky v jedné vrstvě na napařovač a vařit přikryté v páře, až jsou horké. Podávat s horkou omáčkou. Citronová omáčka: V kastrolku smíchat vodu, kostku, kůru, šťávu a chilli a přivést do varu. Zamíchat dovnitř kukuřičnou moučku rozmíchanou v 1 lžíci vody. Přivést do varu a míchat, až vše a zhoustne. Před podáváním zamíchat dovnitř pažitku. PS: Může se také použít kombinace zbytku uvařené ryby, hub atd. Původní kuchyní tohoto receptu je Thajsko



www.netkucharka.cz