Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 2 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 listy rýžového papíru (z asij. obchodů)
kousek zázvoru (velkého jako lískový ořech)
1 lžička slunečnicového oleje
1 konzerva čínské zeleniny (á 425 ml)
1 šťáva z
1 lžička cukru
2 lžíce sój. omáčky
8 čerstvých lístků koriandru
4 lžíce sladkokyselé omáčky
Postup
1. Rýžový papír ponoříme do studené vody, rozložíme na navlhčenou utěrku a necháme 5 min. stát.
2. Zázvor oloupeme a nadrobno posekáme. Rozehřejeme olej a zázvor na něm osmahneme. Přidáme čínskou zeleninu a krátce ohřejeme. Ochutíme limetovou šťávou, cukrem a sójovou omáčkou.
3. Zeleninu rozdělíme na rýžový papír. Posypeme lístky koriandru a zavineme. Podáváme se sladkokyselou omáčkou.
www.netkucharka.cz