Čokoládový dort s ovocem a šlehačkou

Kategorie: Dorty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 8
Náročnost:
Autor:

Suroviny
125 g másla
100 g čokolády na vaření
1 plná lžíce kakaa
5 žloutků
150 g cukru krupice
200 g hladké mouky
pomerančová kůra
7 bílků na sníh
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
pomerančový džem
0,25-0
51 smetany ke šlehání
2 ztužovače
kompotované nebo čerstvé mandarinky na ozdobu
strouhaná čokoláda


Postup
Změklé máslo našleháme se změklou čokoládou, kakaem, žloutky a cukrem. Střídavě pak přidáváme mouku, nastrouhanou kůru a dotuha ušlehaný sníh. Upečeme ve vymazané a vysypané formě ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí korpus rozkrojíme, potřeme džemem, spojíme, po stranách i na povrchu potřeme džemem. Ozdobíme vyšlehanou smetanou (se ztužovačem), ovo-cem a čokoládovými hoblinkami.



www.netkucharka.cz