Králičí hřbet s pomerančovou omáčkou

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 králičí hřbety
500 g) - (asi
sůl, pepř
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
šťáva a kůra
1 chemicky - Z
neošetřeného
pomeranče
40 ml sherry medium
125 ml masového
vývaru
1 pomeranč - snítka tymiánu


Postup
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Králičí hřbety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na oleji a másle zprudka opečeme.
2. Přidáme pomerančovou šťávu i kůru, sherry, masový vývar a snítku tymiánu. Přikryté dusíme v troubě asi 20 min.
3. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Maso vyjmeme ze šťávy a postavíme na teplé místo. Odstraníme tymián. Dílky pomeranče vlo­žíme do šťávy a trochu povaříme. Osolíme a opepříme.
4. Maso oddělíme od kosti a šikmo pokrájíme. Rozdělíme na talíře a pokapeme omáčkou. Jako příloha se hodí široké nudle nebo jiné těstoviny, ozdobené meduňkou.



www.netkucharka.cz