Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kuchyňsky upravený
králík
sůl, pepř
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce piniových
200 oříšků
1 vína
citron, šťáva
2 citronů - ze
1 lžička oregana
125 ml masového
vývaru (z kostky)
400 g malých brambor
Postup
1. Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek jemně posekáme a smícháme s 2 lžícemi oleje a piniových oříšků. Porce králíka prudce opečeme na 2 lžících oleje, přidáme piniové oříšky a česnek a krátce opékáme i dál. Přilijeme víno a povaříme 5 min.
2. Citron rozpůlíme. Kůru z jedné poloviny oloupeme v tenkých spirálkách, část jich odložíme, zbytek pokrájíme. Pokrájenou kůru smícháme s citronovou šťávou a oreganem a přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme přikryté poklicí 45 min.
3. Brambory okartáčujeme a vaříme asi 25 min.
v osolené vodě. Zbylou půlku citronu nakrájíme na plátky a podáváme k masu s bramborami.
www.netkucharka.cz