Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 •
• 200 g čerstvých hub
20 (žampionů)•
40 •
• 100 ml bílého vína ,jogurtu
• 40 g hladké mouky
20 •
• sůl
Na bramborové placky:
600 •
1 vejce - • 150 g hladké mouky•
100 •
Postup
2. Králičí maso vložíme do zapékací misky, posypeme podušenými houbami a zalijeme jeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Bílý jogurt dobře rozmícháme s hladkou moukou, nalijeme na králíka a krátce provaříme.
3. Mezitím si připravíme bramborové placky. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme, posypeme hladkou moukou, osolíme a přidáme vejce. Zpracujeme vláčné těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, protože řídne. Z připraveného těsta vyválíme na pomočeném vale plát silný asi 5 mm a kulatým tvořítkem o průměru 6 cm vy krájíme kolečka, která smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
4. Králičí maso podáváme s bramborovými plackami doplněné zeleninovým salátem.
Králík má maso jemné, spíše mdlé chuti, a hodí se proto k úpravě jemně kořeněných pokrmů (viz tento recept) či pečený se smetanovou omáčkou. Znalci vína doporučují králičí pokrmy zapíjet víny bílými, středně silnými, například tramínem. 1 porce 3700 kJ/885 kcal.
1. Králičí předek omyjeme pod tekoucí vodou, rozdělíme na čtyři porce a osolíme. Máslo utřeme s hořčicí do pěny a potřeme jednotlivé kousky králíka. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozškvařit. Čerstvé houby,mohou být i žampiony,očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na plátky a vsypeme na rozškvařenou slaninu a krátce podusíme.
www.netkucharka.cz