Králičí ragú na žampionech

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 •
• 200 g čerstvých hub
20 (žampionů)•
40 •
• 100 ml bílého vína ,jogurtu
• 40 g hladké mouky
20 •
• sůl
Na bramborové placky:
600 •
1 vejce - • 150 g hladké mouky•
100 •


Postup
2. Králičí maso vložíme do zapékací misky, posypeme podušenými houbami a zalijeme jeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Bílý jogurt dobře rozmícháme s hladkou mou­kou, nalijeme na králíka a krátce provaříme.
3. Mezitím si připravíme bramborové placky. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vy­chladnout. Studené brambo­ry oloupeme, prolisujeme ne­bo nastrouháme, posypeme hladkou moukou, osolíme a přidáme vejce. Zpracujeme vláčné těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, pro­tože řídne. Z připraveného těsta vyválíme na pomočeném vale plát silný asi 5 mm a kulatým tvořítkem o prů­měru 6 cm vy krájíme koleč­ka, která smažíme v rozpále­ném oleji dozlatova.
4. Králičí maso podáváme s bramborovými plackami do­plněné zeleninovým salátem.
Králík má maso jemné, spí­še mdlé chuti, a hodí se proto k úpravě jemně kořeněných pokrmů (viz tento recept) či pečený se smetanovou omáč­kou. Znalci vína doporučují králičí pokrmy zapíjet víny bílými, středně silnými, na­příklad tramínem. 1 porce 3700 kJ/885 kcal.
1. Králičí předek omyjeme pod tekoucí vodou, rozdělíme na čtyři porce a osolíme. Más­lo utřeme s hořčicí do pěny a potřeme jednotlivé kousky králíka. Na pánvi rozehřeje­me olej a maso ze všech stran opečeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozškvařit. Čerstvé houby,mohou být i žampiony,očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na plátky a vsypeme na rozškvařenou slaninu a krátce podusíme.



www.netkucharka.cz