Žloutkový krém

Kategorie: Doplňky do sladkého
Hodnocení: *****
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 dl kávové smetany
50 g cukru
50 g vanilkového pudinkového prášku
2 žloutky
rum


Postup
Asi 0,7 dávky smetany a cukr uvedeme do varu, zalijeme zbylou smetanou s rozmíchaným pudinkovým práškem a povaříme asi 2-3 minuty za stálého míchání. Uvařený pudink zjemníme 2 žloutky (žloutky se do pudinku zašlehají), ochutíme rumem a ještě teplým krémem plníme upečené korpusy.


Poznámka
Poznámka:Jemnější žloutkový krém ochucený rumem je vhodný k plnění žloutkových řezů, věnečků, větrníků apod. Výtěžnost: 500 g



www.netkucharka.cz