Kategorie: Zeleninové omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
OMÁČKA:
2 střední cibule
3 plechovky konzervovaných rajčat
rajský protlak
masový vývar na podlití
pepř
sůl
nové koření
bobkový list
tymián
skořice
cukr
KULIČKY:
500 g hovězího
500 g vepřového masa
najemno nasekané cibulky
3 snítky nasekané bazalky
sůl
pepř
parmezán
Postup
1. Na másle zasmahnu cibulku s kořením, přidám rajčata a důkladně je rozvařím. Pak dodám rajský protlak,omáčku jemně rozředím masovým vývarem a osolím,opepřím a dosladím dle chuti.
2. Nakonec přisypu špetku skořice, která zjemní palčivou chuť rajčat a dodá omáčce jemný šmak.
3. Než se rajčata podusí, smíchám v míse mleté maso s najemno nakrájenou cibulkou, solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Pokud se hmota rozpadá, poslouží 1 lžíce mouky.
4. Z masa dělám malé kuličky,které dusím v paře 40min.hotové kuličky posypu nastrouhaným parmezánem a podám s omáčkou a těstovinami.
www.netkucharka.cz