Vynikající řízek

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor: Mc Gywer

Suroviny
vepřové, kuřecí (prostě něco na řízky)
sůl
voda
vejce
hladká mouka
strouhanka
Těstíčko:
3 dcl vody
2 vajíčka
hladká mouka


Postup
Maso rozklepeme, nebo kdo má takovej píchák na maso, tak je lepší maso propíchat (je pak šťavnatější)a osolíme z obou stran. Můžeme posipat i vegetou. Připravíme si těstíčko z vody vajíček a hladké mouky tolik, aby bylo těstíčko ještě mírně tekuté. do talíře si dáme strouhanku s hladkou moukou 1:1. Maso obalíme v těstíčku a dáme do strouhanky s moukou a tu do masa jakoby zatlačíme. Potom smažíme na pánvy s dostatkem tuku.


Poznámka
kůrčička je křupavoučká a pod ní je měkkoučké šťavnaté masíčko.



www.netkucharka.cz